Old Colfield starring Myrthe Jansen

Hi Myrthe! Leuk dat ik bij je langs mag komen. Jij werkt tegenwoordig in het zonnige zuiden, in Tilburg, bij zorgverzekeraar CZ. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Mijn laatste opdracht vanuit Young Colfield was bij CZ, waar ik toen in totaal een jaar als trainee heb gewerkt. Daarna wilde CZ graag dat ik zou blijven en omdat ik het naar mijn zin had en er veel groeimogelijkheden lagen, heb ik ja gezegd. Ik ben toen begonnen als financial controller en daarna snel doorgegroeid tot teamleider. Er zijn namelijk teams opgesplitst en samengevoegd met de oprichting van het Service Center Financiën en ik mocht het samengevoegde team van 8 personen verantwoordelijk voor de administratie en rapportering van de organisatiekosten gaan leiden. Dit was – en is nog steeds – een leuke uitdaging, want het team moest inhoudelijk stappen maken, beter gaan samenwerken en klantgerichter worden. Naast het werken met dit team houd ik mij ook bezig met het maatschappelijk jaarverslag van CZ. Ik zorg er mede voor dat de juiste content wordt opgehaald binnen de organisatie en het verslag er op tijd ligt. Ik vind het fijn dat ik aan dit verslag mee mag werken, want ik leer veel over de gehele bedrijfsvoering van CZ en hoe deze en onze toegevoegde waarde zichtbaar te maken voor onze stakeholders. Het zorgt dan ook voor voldoende diversiteit in mijn werk.

Waarom heb je voor Young Colfield gekozen als eerste stap?

Tijdens mijn studie heb ik nauwelijks praktijkervaring opgedaan en dat miste ik toen ik klaar was met studeren. Ik wilde een kijkje in de keuken van verschillende organisaties, voordat ik mijn keuze voor een specifieke organisatie en inhoudelijke richting zou gaan maken. Young Colfield voelde voor mij als thuiskomen; zoveel mensen met dezelfde ambitie. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze!

Zie je je team van Young Colfield nog steeds?

Jazeker, we zijn nog behoorlijk close! We hebben sowieso 1x per 8 weken intervisie met ons team (team 13). Hier bespreken we cases die voornamelijk over uitdagingen op het werk gaan. Als iemand bijvoorbeeld op zijn werk tegen een bepaald probleem aanloopt, dan proberen we met de juiste vragen diegene tot inzicht te laten komen hoe hij/zij dit zou kunnen aanpakken. Daarnaast eten en borrelen we ook regelmatig samen, dit ontstaat vaak spontaan.

Hoe zag jouw traineeship bij Young Colfield eruit?

Ik begon een maand op kantoor en daarna heb ik twee jaar achter elkaar op opdracht gezeten. Mijn eerste opdracht was voor ING als program controller. Ik ondersteunde een groot veranderprogramma binnen IT. Hierbij was ik de schakel tussen de programma manager en de project manager. Mijn focus lag voornamelijk op financiën en planning. Ik heb daar veel geleerd over project management, maar ik miste de menselijke kant. Mijn opdracht bij ING gaf mij vooral inzicht in waar ik niet in verder wilde gaan, terwijl mijn tweede opdracht – bij CZ – mij juist liet zien waar ik energie van kreeg. Hierdoor waren beide opdrachten voor mij heel erg waardevol.

Want wat hield je tweede opdracht in?

Ik kwam bij CZ toen de volledige implementatie van SEPA plaatsvond. Hier kwam voor de divisie financiën, waar ik onderdeel van was, veel extra werk bij kijken. Ik was de rechterhand van mijn leidinggevende en als business analist mede verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe processen en procedures rondom het betalingsverkeer van CZ. De veranderingen stonden er dan wel technisch gezien, maar de processen en procedures voor de medewerkers waren hier nog niet op aangepast. Door middel van workshops en voorlichtingen heb ik deze geoptimaliseerd en de medewerkers begeleid tijdens de transitie.

Wat zou je graag willen meegeven aan toekomstige Young Colfielders?

Relax, geniet en ervaar! Haal eruit wat erin zit bij elke situatie en opdracht, je leert overal van. Maak daarnaast gebruik van alles wat Young Colfield te bieden heeft: trainingen, teams, talent managers en andere collega’s! Verwacht niet teveel dat je na je Young Colfield-periode precies weet wat je de rest van je werkende leven wil gaan doen, maar zie het als een prachtige eerste stap voor een volgende.

Geplaatst door Young Colfield in op 11 juli 2017