Do you have what it takes?

Voorwaarden Oxyma Talent Program

Universitaire studie

Je hebt ofwel een Business- en/of Marketingstudie, ofwel een Technische- of IT-studie afgerond. We bieden namelijk binnen dit programma twee verschillende rollen.

Toekomst

Jij bent gek van Marketing en niet vies van IT. Je wordt enthousiast van het implementeren en optimaliseren van een marketing campagne en lifecycle programma’s. Digital thinking is jouw middle name.

Talen

What if your English not so good is? Daar zijn we helaas best streng op. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Interesses


Jij houdt er van om naast je studie of andere werkzaamheden ook nevenactiviteiten te doen. Dit kan van alles zijn; van vrijwilligerswerk tot lid van het bestuur van een studentenvereniging. Jij doet meer dan alleen studeren. En dan doelen we niet op bier drinken.

Open

Je kan niet wachten om te starten met deze uitdaging en je steentje bij te dragen aan dit unieke concept. Je sociale en communicatieve skills zijn goed ontwikkeld want we zien graag wie je bent en waar je voor staat. Bovendien is het belangrijk om je mannetje te staan om voor mooie A merken het verschil te gaan maken. Daar helpen we je overigens wel bij hè!

Maximaal 2 jaar werkervaring


Werkervaring ga je bij ons op doen, maar hoef je zeker nog niet te hebben. Maximaal twee jaar ervaring is onze richtlijn.

Inhoud

Programma

Het is een 2-jarig trainingsprogramma waarbij je wordt opgeleid tot Junior Marketing of Junior Capability Consultant bij Oxyma. In deze periode bieden wij je ruim 20 opleidingsdagen en vervul je meerdere opdrachten bij diverse klanten van Oxyma. Dat zijn overigens bekende jongens, zoals KPN, Nuon, NS, Unilever, BMW en Vodafone. Daarbij krijg je steeds een andere rol met als doel om zo veel mogelijk te leren, én natuurlijk om na 2 jaar daadwerkelijk als Junior Consultant bij Oxyma aan de slag te gaan.

 

Oxyma vertelt

‘Wij geloven dat slimme, data gedreven marketing leidt tot betere klantervaringen, hogere klantwaarde en duurzame business resultaten.

Met trots werken we al jaren voor toonaangevende organisaties binnen Nederland en daarbuiten (o.a. KPN, Vodafone en Unilever), die actief zijn in competitieve markten en die intensief willen communiceren met grote groepen klanten. Ons doel is om de marketeers te helpen bij het vergroten van hun marketing performance, door de effectiviteit én efficiency van 1-op-1 klantcommunicatie structureel te verbeteren. We helpen bij het vertalen van visie naar praktijk.

Wat we doen

We vertalen data naar bruikbare klantinzichten. We bedenken, bouwen en beheren klantprocessen. We realiseren klantdialogen die het verschil maken bij de doelgroep.

Wie we zijn

We zijn een informeel bedrijf met meer dan 250 betrokken, collegiale medewerkers. Dit betekent samenwerken in een prettige sfeer met collega’s die passie voor hun vak hebben. Samen het onmogelijke mogelijk maken voor onze klanten. Samen doelen nastreven, en die ook realiseren. Door een ideale mix van deskundigheid en pragmatiek.

Onze cultuur en de werksfeer vinden we enorm belangrijk. Daarom investeren we er bewust in. 93% van onze medewerkers geeft aan dat de werksfeer een belangrijke reden is om bij Oxyma te blijven. Wat ons betreft bewijst dit dat we op de goede weg zijn. Diverse awards en top-tienplaatsen bij werkgeversverkiezingen illustreren dat dat ook buiten Oxyma wordt opgemerkt.’

 

Selectieprocedure Oxyma Talent Program

Kennismaken?

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Mooi! Wat is de volgende stap?

1. Stuur een CV

Plus motivatie en het balletje gaat rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend CV? Dan nodigt Nina, onze recruiter voor dit programma, je uit voor een gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek dagen wij je uit voor een capaciteitentest bij ons op kantoor.

3. Selectiedag

De selectiedag bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een persoonlijke presentatie, assessments en individuele gesprekken. Waarbij je wordt beoordeeld door assessors van Oxyma en Young Colfield.

4. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? YES! Je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek bij Oxyma.

Solliciteren

Inschrijving gesloten

Op dit moment is de inschrijving voor het Oxyma Talent Program gesloten. Wanneer we opnieuw starten met dit programma kun je hier meer informatie vinden!