Yes, I’m on board!

En nu?

Een periode van inwerken. Wat staat er op het programma? Het omarmen van een nieuw  IT-systeem, eigenhandig een weg banen door ingewikkelde processen en het doorspitten van een boekwerk aan documenten en clouds. Een pc, laptop, mobiele telefoon en toegangspas. Informeel is het óók een enorme klus hoor, die periode. Het drinken van een grote hoeveelheid koppen koffie, jezelf voorstellen, het verzinnen van ezelsbruggetjes voor al die namen en net zo veel handen schudden.

Maar zo gaat het niet bij Young Colfield! Hier hebben wij een bootcamp opgezet die uniek is in de manier van onboarding. Drie dagen spelen. Speciaal, en compleet. Nieuw en verfrissend om onze cultuur te erváren, waarden te doorvoélen en praktisch aan de slag gaan met onze organisatiepijlers. Yes, you’re on board!

Young Colfield vervlecht haar kernwaarden op een natuurlijke manier in een avontuurlijk programma. Ik neem je mee in mijn ervaring:

Dag één stond in het teken van kennismaken. Met je nieuwe collega’s en Young Colfield. De ochtend ging van start met kennismaken met elkaar door middel van spelletjes. Denk aan de steen-papier-schaar challenge, plaats jezelf op de landkaart van Nederland en tot slot speeddaten met elkaar. Kennismaken met Young Colfield is ook belangrijk. Wat heeft het bedrijf waar ik nu voor ga werken allemaal al meegemaakt? Hoe ziet de levenslijn eruit? Réal nam ons mee in het verhaal van Young Colfield en liet voelen dat ook ik, samen met de groep, nu onderdeel ben van de levenslijn. In de middag van de eerste dag werden we ondergedompeld in onze 4Q’s. Binnen Young Colfield sta jij als persoon centraal. De 4 Q’s (IQ, EQ, FQ, SQ) vormen hier de voedingsbodem: intelligentie, relationeel, fysiek en spiritueel. Hoe geef ik alle vier evenveel aandacht in dit traineeship? De dag werd afgesloten met een Energy Experience onder leiding van Energy Up. Denk aan: silent disco, dansen en springen in de zon en veel plezier.

Met een Scrum inspiratiedag bewogen we samen door dag twee. Wat is scrum? Hoe kan ik de principes gebruiken in mijn werk? Drie van onze eigen trainees hebben ons alles geleerd over deze flexibele en efficiënte werkvorm. Een tot in de puntjes verzorgde training met zelfgemaakt trainingsmateriaal en eigen ervaring waardoor de Young Colfield touch duidelijk aanwezig was. Tijdens de lunch bleven we maar doorpraten over scrum en haar praktijken. Als afsluiting samen een dorp bouwen met legoblokjes in cross-functionele teams. Dit bevorderde ook de kruisbestuiving tussen de verscheidenheid aan trainees binnen Young Colfield: management, engineer, en business analisten bouwden samen een brug, een winkel en huizen om aan de opdracht te voldoen.

Na een nacht slapen op een mooie camping in de duinen, weg van de stad en onze dagelijkse beslommeringen, ging de laatste dag van start. In de ochtend nam Energy Up ons mee met een Morning Routine: mediteren, oefenen met je mindset, samen sporten en dansen, en een frisse duik in Noordzee. Een verbindende reset. Ook in de middag werd er gewerkt met Energy Up. Zij gaven ons een kickstart in presentatieskills met de training Perform Like a Pro. Presenteren zonder woorden, je verhaal vertellen met enkel het woord  ‘bla’ of stiltes en intonaties. De middag gaf waardevolle feedback en een geloof in eigen kunnen. Tot slot een moment van reflectie: in één woord aangeven hoe je de bootcamp en ervaren hebt om zo gezamenlijk deze drie dagen af te sluiten.

Wij proberen als Young Colfield een prachtige vlucht aan te bieden aan iedereen die nieuw binnenkomt. Door net even dat duwtje te geven. Door te inspireren om te groeien. Spelenderwijs word je klaargestoomd voor je tijd bij ons. Door gezamenlijk in het diepe te springen, lef te tonen en in beweging te zijn voel je wat Young Colfield is. Let’s go!

Wil jij ook net zoals Renate en haar team zo’n gaaf onboardingproces aangaan? Neem contact op met Amber Paape via amber.paape@youngcolfield.nl en kom gezellig een kop koffie drinken met een van onze trainees!