Door de digitalisering van bankactiviteiten vormt IT steeds meer het kloppende hart van de bank. Hier ga jij mee aan de slag gedurende dit éénjarig traineeship waarin je veel projectmatig zal gaan werken. Je leert complexe bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren door middel van toepasbare IT-oplossingen.

Het doel? Na een jaar uitstromende als een doortastende IT Development Engineer op een project waar jij je het beste bij voelt. Jij wordt degene die de bruggen slaat tussen business en IT en dat binnen één van de grootste banken van Nederland. Dit traineeship start 2 á 4 keer per jaar en doorloop je niet alleen.

Met zeven andere dedicated trainees vorm jij een traineegroep met wie je een hechte band opbouwt. Door bij ze te rade te gaan over werk gerelateerde ervaringen, maar ook door samen activiteiten te ondernemen en trainingen te volgen. Wat voor trainingen? Heel divers, maar allemaal gericht op inhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast word je gekoppeld aan een Talent Manager die te allen tijde voor je klaar staat.

Voorwaarden ABN AMRO IT Business Program

Do you have what it takes?

Universitaire studie

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in Technische Bedrijfskunde, (Business) Information Management, Finance, Informatica, Wiskunde, Econometrie of vergelijkbare (bèta) richtingen.

Studie in een andere richting, maar wel affiniteit met IT en de financiële sector? Neem gerust contact op om te zien of dit programma wat voor jou is.

Verandering

ABN AMRO zit midden in de overgang naar een digitale bank. Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Je staat open voor nieuwe manieren om verandering van de bank in te zetten (denk aan Agile, Scrum, etc.). Een idee hoe dit slim aan te pakken? Dan horen zij dat graag. Een verandering en nieuwe manieren vragen om doorzettingsvermogen, geduld en openheid. Je staat er niet alleen voor, want je werkt altijd in teamverband. En dan zijn goede social skills écht belangrijk als je het verschil wilt maken.

Toekomst

Je bent iemand die de inhoud induikt en processen analyseert, maar die ook wil bouwen. Soms betekent dat aanpassingen maken aan een heilig huisje. Voor jou geen probleem, want je begrijpt hoe IT en bedrijfsprocessen in elkaar grijpen en houdt zicht op het continu verbeteren hiervan. Verder ben je niet bang om af en toe te programmeren.

Jij

Jij bent analytisch zeer vaardig en stort je graag op nieuwe informatie. Dit maak je je snel eigen, door jouw leergierige en nieuwsgierige aard. Daarnaast vind je persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en ook het bankleven spreekt jou aan.

Talen

Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn een must.

Maximaal 2 jaar werkervaring

Werkervaring ga je bij ons op doen en hoef je zeker nog niet te hebben.

Selectieprocedure ABN AMRO IT Business Program

I have what it takes!

Mooi. Maar ABN AMRO IT Business trainee word je niet zomaar. Dit zijn de stappen die nog tussen jou en deze mooie baan in liggen.

1. Stuur jouw cv

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Capaciteitentest en Persoonlijkheidsvragenlijst

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan neemt Nina graag contact met je op, onze talent connector voor dit programma. Zij zal een capaciteitentest en persoonlijkheidsvragenlijst met je delen die je thuis mag maken.

3. Eerste selectiegesprek

De test gehaald? Mooi! Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek met Nina op ons kantoor. De resultaten van je persoonlijkheidsvragenlijst zijn deels input voor dit gesprek.

4. Gesprek bij ABN AMRO

Als we een match zien tussen het ABN AMRO IT Business Programma en jou, dan gaan we op zoek naar een passende afdeling en een mooie uitdaging binnen ABN AMRO. Tijdens een gesprek leert de manager van deze afdeling jou graag beter kennen en krijg jij alle ruimte om meer over de afdeling en rol te weten te komen.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? En zie jij het helemaal zitten? YES! Dan nodigen we je graag nogmaals uit op ons kantoor om alle arbeidsvoorwaarden samen met Lisanne, jouw Talent Manager, door te nemen en bespreken we wanneer je kan gaan beginnen.

Solliciteren

Ik pas in dit plaatje en wil graag solliciteren voor het ABN AMRO IT Business Program.

Solliciteren ABN AMRO IT Business Program

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder de ervaringen van onze helden bij ABN AMRO!

Remko Bokkers

Remko Bokkers

ABN Business Analist

"Je merkt echt direct dat je in een grote organisatie binnenkomt."

Hoi Remko, leuk dat je wat wilt vertellen over jouw traineeship bij ABN AMRO. Wat is jouw rol binnen de organisatie en welke werkzaamheden voer jij uit?

Ik ben Business Analist op de afdeling IT Finance. Binnen deze afdeling ben ik werkzaam in een scrumteam dat verantwoordelijk is voor de IT-processen van Accounting & Reporting van ABN. Toen ik begon bij ABN bestond mijn team ongeveer een half jaar en was de transformatie van onze afdeling naar Agile nog volop aan de gang. In mijn team werken, naast de product owner en scrum master, een mix van zes business analisten en developers. Deze verhouding is ongeveer 50/50. De business analisten in mijn team zijn hoofdzakelijk bezig met het ophalen van requirements bij onze interne klant, de Accounting & Reporting afdeling. De developers zijn degenen die de daadwerkelijke software bouwen. Het testen van de gebouwde software wordt door zowel business analisten (functioneel) als developers gedaan (technisch).
Mijn rol in het team is eigenlijk niet echt uit te drukken in business analist dan wel developer; het is een combinatie van beiden en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Hierdoor leer ik inhoudelijk veel over Accounting & Reporting en leer ik daarnaast de development skills van mijn collega developers. Dit zorgt voor veel variatie in mijn werk! De ene dag zit je bijna alleen maar in meetings en de andere dag ben je software aan het bouwen.
Momenteel is er bij ABN een reorganisatie gaande en zullen de functies Business Analist en Solution Designer, zoals ze de developers zo mooi noemen, vervangen worden door één functie: IT Development Engineer. Dit klinkt misschien wat technisch maar in de praktijk hebben mensen nog steeds hun eigen specialisatie binnen het team maar is het wel het uiteindelijke doel dat iedereen meer all-round wordt vergeleken met nu. Dat maakt mijn werk dus ook divers.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou?

Aan het begin van het traineeship was de grootste uitdaging om zo snel mogelijk ‘up to speed’ te zijn en dat ging niet altijd even soepel. In het begin moest ik echt wennen aan allerlei afkortingen waarvan ik de betekenis echt nog niet wist. Daarnaast was het vooral bekend worden met de systemen en de huidige projecten. Dit vond ik een enorm uitdagende periode omdat ik heel veel heb geleerd in een korte tijd. Na wat langer in een team te zitten heb ik nu ander soort uitdagingen, zoals bijvoorbeeld het maken van belangrijke beslissingen voor projecten of het geven van presentaties aan een groep van managers. De uitdaging is in ieder geval altijd aanwezig!

Wat vind je van ABN AMRO als organisatie?

Je merkt echt direct dat je in een grote organisatie binnenkomt. Dit vind ik persoonlijk heel leuk omdat het veel kansen biedt. Aan de andere kant is het ook zo dat een grote organisatie gelijk staat aan meer complexiteit. Soms gaat de besluitvorming bijvoorbeeld niet altijd zo snel als je zou willen. Je wordt erg vrij gelaten in wat je interessant vindt maar moet je wel echt zelf initiatief nemen. Als je die houding hebt is heel veel mogelijk! Wanneer je je leergierig opstelt heb ik gemerkt dat iedereen erg behulpzaam is en je graag dingen uitlegt en op weg helpt. Er zijn daarnaast ook veel opleidingsmogelijkheden via ABN en Young Colfield om je zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Waarom heb je eigenlijk voor dit traineeship gekozen?

Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat deze rol goed aansluit bij mijn economische achtergrond en passie voor IT. Met dit traineeship zit ik echt op het snijvlak van IT en Business. Ik denk dat ik juist door middel van de combinatie een erg goede basis leg voor mezelf en hierdoor veel mogelijkheden heb om door te groeien.
De toegevoegde waarde van Young Colfield voor mij is de coaching, begeleiding en trainingen die geboden worden. Dit is erg waardevol tijdens je eerste baan waarbij er veel op je afkomt en het fijn is om dit te bespreken met je coach die er zonder een ABN bril tegenaan kijkt. Ook is het fijn om met een groep trainees aan hetzelfde traject te beginnen waardoor je je vaak in soortgelijke situaties bevindt en ervaringen met elkaar kan delen.

Okke Faber

Okke Faber

ABN Business Analist

"De collega's zijn open, behulpzaam en meestal wel in voor een vrijmibo."

Hoi Okke, jij bent bezig met het dedicated program bij ABN AMRO. Wat doe jij daar?

Sinds een paar maanden is ABN AMRO Scrum gaan werken en draai ik als business analist (BA) mee in een scrum team. Hoewel de functie BA officieel niet meer bestaat worden de werkzaamheden die bij de rol horen nog wel uitgevoerd. Ik werk samen met de Product Owner (de inhoudelijke leider van het team) de wensen van de business uit in IT oplossingen. Daarnaast werk ik samen met de developers aan het maken van de oplossingen. In deze rol kom ik voor uitdagingen te staan zoals het verkrijgen van voldoende kennis om aan het systeem te kunnen werken, het managen van mijn tijd en het vinden van mijn rol in een nieuwe organisatie die voor het eerst op deze manier werkt. De IT-afdeling waar ik werk is een goed voorbeeld van de cultuur bij ABN AMRO die je bijna overal vindt: ongedwongen en gezellig als het kan en keihard werken als het moet. De collega’s zijn open, behulpzaam en meestal wel in voor een vrijmibo.

Wat heb je tot nu toe al geleerd tijdens dit traineeship?

Bij ABN AMRO leer je de vaardigheden die nodig zijn voor specifiek de functie die je vervult. Dit gebeurt in formele trainingen en veelal door het gewoon te doen samen met de collega’s. Daarnaast leer ik op persoonlijk gebied erg veel van de trainingen die Young Colfield verzorgt. In een ontspannen en open sfeer leer je jezelf beter kennen en worden algemene vaardigheden die handig zijn bij elke werkgever geleerd. Eén van de voorbeelden is bijvoorbeeld leren professioneel communiceren. Waar ik ook kom binnen het bedrijf, het is handig om dat onder de knie te hebben. Daarnaast heb ik regelmatig coachsgesprekken met mijn programma manager van Young Colfield om te bespreken hoe mijn persoonlijke ontwikkeling vordert en of ik tegen problemen aan loop bij de opdracht. Samen met mijn manager zoek ik dan naar oplossingen.

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van Young Colfield in combinatie met ABN AMRO?

Naast de inhoudelijke en werkgerelateerde trainingen biedt Young Colfield ook een plaats waar je met leeftijdsgenoten die op hetzelfde punt in hun carrière staan, of soms al wat verder zijn, ervaringen uitwisselen en leren van elkaar (of gewoon even stoom afblazen na een week werken).