Do you have what it takes?

Voorwaarden ABN AMRO IT Business Program

Universitaire studie

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in Technische Bedrijfskunde, (Business) Information Management, Finance, Informatica, Wiskunde, Econometrie of vergelijkbare (bèta) richtingen.

Studie in een andere richting, maar wel affiniteit met IT en de financiële sector? Neem gerust contact op om te zien of dit programma wat voor jou is.

Jij

We verwachten dat je analytisch zeer vaardig bent en jij je makkelijk in nieuwe informatie stort. Nauwkeurig, scherp, leergierig en nieuwsgierig, ben jij dat? Daarnaast spreekt het bankleven jou aan en vind je het belangrijk om continue bezig te zijn met je eigen ontwikkeling.

Toekomst

Je hebt affiniteit met analyse en IT. Je bent iemand die de inhoud induikt en processen analyseert, maar die ook wil bouwen. Soms betekent dat aanpassingen maken aan een heilig huisje. Voor jou geen probleem, want je begrijpt hoe IT en bedrijfsprocessen in elkaar grijpen en houdt zicht op continu verbeteren hiervan. Verder ben je ook niet bang om af en toe mee te bouwen en te programmeren.

Talen

Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn een must.

Verandering

ABN AMRO zit midden in de overgang naar een digitale bank. Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Weet jij hoe je dat slim aanpakt? Dan horen we dat graag. Het vraagt in ieder geval om doorzettingsvermogen en geduld. Gelukkig sta je daarin niet alleen: je werkt altijd in teamverband. Goede social skills zijn dus echt belangrijk als je het verschil wilt maken. Je staat open voor nieuwe manieren om verandering van de bank in te zetten (denk aan Agile, Scrum, etc.).

Maximaal 2 jaar werkervaring

Werkervaring ga je bij ons op doen en hoef je zeker nog niet te hebben.

Zo ziet het programma er uit

Dit programma heeft per jaar meerdere startmomenten (zo’n 2 – 4x per jaar). Het is een éénjarig traineeship waarin je veel projectmatig zal gaan werken. Door de digitalisering van bankactiviteiten vormt IT steeds meer het kloppende hart van de bank en daar ga jij aan de slag. Je leert complexe bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren door middel van toepasbare IT-oplossingen.
Het grote doel is dat jij na een jaar uitstroomt als een doortastende IT development Engineer op een project wat jou past als een jas. Kortom, jij bent degene die de bruggen slaat tussen business en IT binnen een van de grootste banken van Nederland.

Selectieproces ABN AMRO IT Business Program

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Mooi! Wat is de volgende stap?

1. Stuur je CV

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Capaciteitentest & Persoonlijkheidsvragenlijst

Sterke motivatiebrief? Passend CV? Dan neemt Lotte graag contact met je op. Zij is onze talent connector voor dit programma en zij zal een capaciteitentest en persoonlijkheidsvragenlijst met je delen die je thuis mag maken.  

3. Eerste selectiegesprek

De test gehaald? Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek met Lotte op ons kantoor. Je persoonlijkheidsvragenlijst is deels input voor dit gesprek.

4. Gesprek bij ABN AMRO

Als we een goede match ziet met het ABN AMRO IT Business Programma en jou, dan gaan we op zoek naar een passende afdeling en een mooie uitdaging binnen ABN AMRO. Tijdens een gesprek wil de manager van deze afdeling jou leren kennen en heb jij alle ruimte om meer over de afdeling en de rol te weten te komen.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? En zie jij het helemaal zitten? YES! Dan nodigen we je graag nogmaals uit op ons kantoor om alle arbeidsvoorwaarden samen met onze Talent Manager Lisanne door te nemen en bespreken we wanneer je kan gaan beginnen.

Direct solliciteren

Ben je overtuigd van ons verhaal? Solliciteer dan direct!

Solliciteer direct

Wil je eerst meer informatie?

Laat je gegevens hier achter:

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder de ervaringen van onze helden bij ABN AMRO!

Remko Bokkers

Remko Bokkers

ABN Business Analist

"Je merkt echt direct dat je in een grote organisatie binnenkomt."

Hoi Remko, leuk dat je wat wilt vertellen over jouw traineeship bij ABN AMRO. Wat is jouw rol binnen de organisatie en welke werkzaamheden voer jij uit?

Ik ben Business Analist op de afdeling IT Finance. Binnen deze afdeling ben ik werkzaam in een scrumteam dat verantwoordelijk is voor de IT-processen van Accounting & Reporting van ABN. Toen ik begon bij ABN bestond mijn team ongeveer een half jaar en was de transformatie van onze afdeling naar Agile nog volop aan de gang. In mijn team werken, naast de product owner en scrum master, een mix van zes business analisten en developers. Deze verhouding is ongeveer 50/50. De business analisten in mijn team zijn hoofdzakelijk bezig met het ophalen van requirements bij onze interne klant, de Accounting & Reporting afdeling. De developers zijn degenen die de daadwerkelijke software bouwen. Het testen van de gebouwde software wordt door zowel business analisten (functioneel) als developers gedaan (technisch).
Mijn rol in het team is eigenlijk niet echt uit te drukken in business analist dan wel developer; het is een combinatie van beiden en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Hierdoor leer ik inhoudelijk veel over Accounting & Reporting en leer ik daarnaast de development skills van mijn collega developers. Dit zorgt voor veel variatie in mijn werk! De ene dag zit je bijna alleen maar in meetings en de andere dag ben je software aan het bouwen.
Momenteel is er bij ABN een reorganisatie gaande en zullen de functies Business Analist en Solution Designer, zoals ze de developers zo mooi noemen, vervangen worden door één functie: IT Development Engineer. Dit klinkt misschien wat technisch maar in de praktijk hebben mensen nog steeds hun eigen specialisatie binnen het team maar is het wel het uiteindelijke doel dat iedereen meer all-round wordt vergeleken met nu. Dat maakt mijn werk dus ook divers.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jou?

Aan het begin van het traineeship was de grootste uitdaging om zo snel mogelijk ‘up to speed’ te zijn en dat ging niet altijd even soepel. In het begin moest ik echt wennen aan allerlei afkortingen waarvan ik de betekenis echt nog niet wist. Daarnaast was het vooral bekend worden met de systemen en de huidige projecten. Dit vond ik een enorm uitdagende periode omdat ik heel veel heb geleerd in een korte tijd. Na wat langer in een team te zitten heb ik nu ander soort uitdagingen, zoals bijvoorbeeld het maken van belangrijke beslissingen voor projecten of het geven van presentaties aan een groep van managers. De uitdaging is in ieder geval altijd aanwezig!

Wat vind je van ABN AMRO als organisatie?

Je merkt echt direct dat je in een grote organisatie binnenkomt. Dit vind ik persoonlijk heel leuk omdat het veel kansen biedt. Aan de andere kant is het ook zo dat een grote organisatie gelijk staat aan meer complexiteit. Soms gaat de besluitvorming bijvoorbeeld niet altijd zo snel als je zou willen. Je wordt erg vrij gelaten in wat je interessant vindt maar moet je wel echt zelf initiatief nemen. Als je die houding hebt is heel veel mogelijk! Wanneer je je leergierig opstelt heb ik gemerkt dat iedereen erg behulpzaam is en je graag dingen uitlegt en op weg helpt. Er zijn daarnaast ook veel opleidingsmogelijkheden via ABN en Young Colfield om je zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Waarom heb je eigenlijk voor dit traineeship gekozen?

Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat deze rol goed aansluit bij mijn economische achtergrond en passie voor IT. Met dit traineeship zit ik echt op het snijvlak van IT en Business. Ik denk dat ik juist door middel van de combinatie een erg goede basis leg voor mezelf en hierdoor veel mogelijkheden heb om door te groeien.
De toegevoegde waarde van Young Colfield voor mij is de coaching, begeleiding en trainingen die geboden worden. Dit is erg waardevol tijdens je eerste baan waarbij er veel op je afkomt en het fijn is om dit te bespreken met je coach die er zonder een ABN bril tegenaan kijkt. Ook is het fijn om met een groep trainees aan hetzelfde traject te beginnen waardoor je je vaak in soortgelijke situaties bevindt en ervaringen met elkaar kan delen.

Okke Faber

Okke Faber

ABN Business Analist

"De collega's zijn open, behulpzaam en meestal wel in voor een vrijmibo."

Hoi Okke, jij bent bezig met het dedicated program bij ABN AMRO. Wat doe jij daar?

Sinds een paar maanden is ABN AMRO Scrum gaan werken en draai ik als business analist (BA) mee in een scrum team. Hoewel de functie BA officieel niet meer bestaat worden de werkzaamheden die bij de rol horen nog wel uitgevoerd. Ik werk samen met de Product Owner (de inhoudelijke leider van het team) de wensen van de business uit in IT oplossingen. Daarnaast werk ik samen met de developers aan het maken van de oplossingen. In deze rol kom ik voor uitdagingen te staan zoals het verkrijgen van voldoende kennis om aan het systeem te kunnen werken, het managen van mijn tijd en het vinden van mijn rol in een nieuwe organisatie die voor het eerst op deze manier werkt. De IT-afdeling waar ik werk is een goed voorbeeld van de cultuur bij ABN AMRO die je bijna overal vindt: ongedwongen en gezellig als het kan en keihard werken als het moet. De collega’s zijn open, behulpzaam en meestal wel in voor een vrijmibo.

Wat heb je tot nu toe al geleerd tijdens dit traineeship?

Bij ABN AMRO leer je de vaardigheden die nodig zijn voor specifiek de functie die je vervult. Dit gebeurt in formele trainingen en veelal door het gewoon te doen samen met de collega’s. Daarnaast leer ik op persoonlijk gebied erg veel van de trainingen die Young Colfield verzorgt. In een ontspannen en open sfeer leer je jezelf beter kennen en worden algemene vaardigheden die handig zijn bij elke werkgever geleerd. Eén van de voorbeelden is bijvoorbeeld leren professioneel communiceren. Waar ik ook kom binnen het bedrijf, het is handig om dat onder de knie te hebben. Daarnaast heb ik regelmatig coachsgesprekken met mijn programma manager van Young Colfield om te bespreken hoe mijn persoonlijke ontwikkeling vordert en of ik tegen problemen aan loop bij de opdracht. Samen met mijn manager zoek ik dan naar oplossingen.

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van Young Colfield in combinatie met ABN AMRO?

Naast de inhoudelijke en werkgerelateerde trainingen biedt Young Colfield ook een plaats waar je met leeftijdsgenoten die op hetzelfde punt in hun carrière staan, of soms al wat verder zijn, ervaringen uitwisselen en leren van elkaar (of gewoon even stoom afblazen na een week werken).