Als multi-skilled IT professional kom je terecht in een van de IT teams van NIBC. De rol die je gaat vervullen kan uiteen lopen en is afhankelijk van jouw voorkeuren en interesses. Als Portfolio Analist vervul je een sleutel rol in het digitale transformatie proces van de bank! Je denkt op strategisch niveau mee en bent de schakel tussen verschillende stakeholders. Daarnaast beoordeel je de impact van veranderingen binnen het projectportfolio en bewaak je en verbeter je continu de Change Management Methodology. 

Ook kun je als Business Analist aan de slag en dan is het de uitdaging om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen voor het bereiken van de strategische doelen van de bedrijfs- en IT afdelingen. Als Business analist heb je een sleutelrol in de organisatie. Enerzijds analyseer je de informatie en de processen die nodig zijn om bedrijfsinitiatieven te ondersteunen. Anderzijds formuleer je de vereisten van bedrijfsoplossingen en weet je hoe je deze moet communiceren naar verschillende stakeholders. De rollen worden allemaal uitgevoerd in een Agile omgeving volgens de SCRUM methodiek.

Gedurende het traineeship bieden wij je ruim 20 opleidingsdagen. Zowel op het gebied van inhoudelijke technische skills als persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt coaching van je Young Colfield Talent Manager én je vormt een team met circa 4-8 andere trainees. Met hen bouw je een hechte band op en kun je al je ervaringen delen.

Inhoudelijke ontwikkeling

Kennisdeling is bij NIBC aan de orde van de dag zodat je je kunt ontwikkelen op een manier die bij je past. Daarnaast staat een inhoudelijk opleidingsprogramma bij YC al voor je klaar.

Uitdaging

Je krijgt de kans om je te bevinden in een vooruitstrevend bedrijf. NIBC is een relatief kleine speler bank in de financiële dienstverlening: klein genoeg om snel te innoveren en groot genoeg om impact te maken. Ondernemerschap zit in het DNA van de bank. Heb jij een goed idee? Ga er dan mee aan de slag en presenteer ‘m zelf aan het MT!

Internationaal

NIBC is een bedrijf met een brede internationale klantenkring: ondernemingen, financiële instellingen, institutionele beleggers, financiële sponsors, familiebedrijven, ondernemende investeerders en retail klanten. Jouw werk zal dus wereldwijd impact hebben. In de teams zal je met een multiculturele mix van mensen werken.

Innovatie en Impact

Doordat IT de drijvende kracht is achter de digitale transformatie van de bank, is er veel ruimte om innovatief bezig te zijn. De nieuwe ITorganisatie streeft ernaar om snel product ontwikkelingen en/of digitale software gerelateerde ontwikkelingen op te leveren. Door de implementatie van Scrum en Agile zal daarom de samenwerking in gezamenlijke projecten intensiveren en de transformatie naar DevOps zal een soepele circulaire run van ontwikkeling, implementatie, beheer en verandering mogelijk maken. 

Persoonlijke aandacht

Het ontwikkelen van jouw talent staat bij zowel Young Colfield als NIBC centraal. Bij Young Colfield helpen we jou om zelfbewuster te worden. Inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Dit doen we door: het soft- én hardskill opleidingsprogramma, één op één coaching, het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatiegesprekken met je opdrachtgever. En niet te vergeten, dit doe je ook samen met je team van 4-8 andere IT trainees, waarmee je ervaringen kan uitwisselen. Win-Win dus! 

Fun

Je komt terecht in één van de hechte IT teams van NIBC. Betrokkenheid en samenwerking staan centraal, mede door de platte organisatiestructuur die NIBC kenmerkt. Daarnaast worden er vaak inhoudelijke Meet-Ups georganiseerd op kantoor.

En jij?

  • Hebt een afgeronde universitaire opleiding in Technische Bedrijfskunde, Change Management, Digital Innovation & Management, Informatiemanagement, Economie, Finance of vergelijkbare richtingen. Heb je een andere richting, maar wel aantoonbare affiniteit met IT en herken je je in onderstaande persoonlijkheidskenmerken? Neem gerust contact met ons op om te zien of dit programma bij jou past; 
  • Bent analytisch zeer vaardig en kan je makkelijk in nieuwe informatie storten; 
  • Geweldige communicatieve vaardigheden en je kan makkelijk verbinding maken met anderen.  
  • Je bent daadkrachtig en in staat om structuur te brengen. 
  • Je bent initiatiefrijk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. 
  • Goede consultancy en analytische skills (presenteren, adviseren). 
  • Je krijgt een kick van het betrokken zijn bij veranderprocessen. Je hebt dus het vermogen om effectief om te gaan met veranderende verwachtingen of uitdagingen. 
  • Bent nieuwsgierig naar het ontdekken van jouw talenten en bereid om te reflecteren; 

Kennismaken?

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Mooi, maar NIBC Business IT trainee word je niet zomaar. Dit zijn de stappen die nog tussen jou en deze mooie baan in liggen.

1. Stuur jouw cv

Plus motivatie en het balletje gaat rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan nodigt Anneloes, onze talent connector voor dit programma, je uit voor een gesprek.

3. Capaciteitentest

Zijn we na dit gesprek allebei nog steeds enthousiast? Dan dagen wij je uit thuis een capaciteitentest te maken.

4. Selectieronde NIBC

Tijdens dit gesprek ga je in gesprek met een manager van NIBC over jouw persoonlijkheid, je ervaringen en motivatie voor dit programma. Daarnaast heb je tijdens dit gesprek volledig de mogelijkheid om al je vragen die je nog hebt over de organisatie, de werkzaamheden en het team te stellen.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je alle stappen succesvol doorlopen? YES! Je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek en hopelijk start je dan snel als onze nieuwe collega!

Solliciteren

Ik pas in dit plaatje en wil graag solliciteren voor het NIBC Business IT Program.

Solliciteren NIBC Business IT Program