Elk project is voor onze talenten een nieuwe kans om hun skills aan te scherpen en uit te breiden. En dus ook een kans om als opdrachtgever je organisatie te verbeteren. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, projectmanagement, communicatie of  klantgerichtheid: de jonge honden zetten hun tanden erin en laten niet meer los.

Intensieve begeleiding en een uitgebreid trainingsprogramma (o.a. SCRUM, LEAN, Management Drives, Adviesvaardigheden, Professionele communicatie, Appreciative Inquiry, PRINCE 2) zijn onderdeel van het Talent Program.

Wil je een trainee? Ben je een toekomstig trainee? Of heb je zin om een keer van onze glijbaan af te gaan? Je bent van harte welkom.

Onze Opdrachtgevers

 

Aan de slag

Wil je een trainee? Ben je een toekomstig trainee?

Ik wil trainee worden

Heb jij talent? Lef? Ambitie? Kom dan eens met ons kennismaken.

Word trainee

Ik wil een trainee

Op zoek naar een toptalent? Klaar om je organistatie te verbeteren?

Maak een afspraak

Testimonials

Zij gingen je voor

Lees hieronder ervaringen van onze helden.

Joram Knigge

Joram Knigge

Innovation Specialist - Trainee Talent Program

'Meewerken in de innovatiekeuken van een grote organisatie, dat vind ik echt tof!'

Hey Joram, waar voer jij op dit moment een opdracht uit?

Ik ben februari begonnen in het Innovatie team van Univé. Dit team houdt zich bezig met een viertal dingen binnen Univé: het inspireren van de organisatie, het implementeren van nieuwe of vernieuwde producten of diensten, het faciliteren van innovatie binnen de organisatie en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor Univé.
We houden ons dus bezig met innovatie in de breedste zin en werken met een drie horizonnen waarvan de eerste horizon het dichtste bij gaat om bekende problemen en bekende oplossingen en de derde horizon kijkt naar voor ons nog onbekende problemen en onbekende oplossingen.

Klinkt goed! Wat is jouw rol hierin?

Ik heb één groot project waaraan ik werk en dat is het project Aankoopcheck. Dit project zit in horizon 1 en we onderzoeken of de klanten van Univé geïnteresseerd zijn in dit nieuwe product dat Univé wil aanbieden in combinatie met een verzekering.

Daarnaast doe ik twee projecten die voor het functioneren van het Innovatie team erg belangrijk zijn. Ik ben bezig met een opzet van een Definition of Done zodat de overdracht van project van Innovatie naar de Business soepel verloopt en ik ben een structuur aan het opzetten voor 360 graden feedback van de organisatie richting het Innovatie team.

In wat word je uitgedaagd binnen jouw project?

Wat ik erg leuk vind aan deze opdracht is dat ik van dichtbij mee kan kijken in de Innovatie keuken van een grote organisatie als Univé. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe organisaties proberen te vernieuwen en in deze opdracht zit ik daar midden in. Wat ik daarbij erg leuk vind en wat ook een uitdaging is, is dat dit team agile werkt en dat ik dat nog niet eerder echt had gedaan. Het was in het begin dus nog even wennen dat ik vroeg dingen moest aanleveren en dat er korte feedbackloops zijn, maar nu ik daaraan gewend ben merk ik dat dat een hele fijne manier van werken is en dat ik snel resultaten kan boeken. Toch blijft het in een grote organisatie een uitdaging om je te bewegen binnen alle verschillende afdelingen die goedkeuring moeten geven over de dingen die je doet. Daarom proberen we alles klein te houden zodat we niet altijd langs alle afdelingen moeten voor een check.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Young Colfield?

Ik ben erg blij dat de trainingen die ik tot nu toe bij Young Colfield heb gevolgd heel goed aansluiten op de opdracht die ik doe. Veel van de geleerde skills kan ik meteen inzetten. Daarnaast was het voor mij zeer waardevol om samen met mijn Talent Manager na de eerste maand op opdracht heel open met mijn begeleider te bespreken wat ik wil bereiken tijdens mijn periode bij Univé en wat ik volgens haar moet leren en hoe zij mij daarbij kan helpen om dat te bereiken aan het einde van mijn opdracht. Ik merk nu al dat ik de vruchten pluk (😉) van het open gesprek dat we gevoerd hebben.

Daphne Bijkerk

Daphne Bijkerk

Project Management Officer - Trainee Talent Program

'Ik heb gezorgd dat elk perspectief op tafel kwam en we samen aan een strategie bouwden.'

Hallo Daphne, kun je wat meer vertellen over jouw opdracht bij DJI?

Voor mijn opdracht bij Dienst Justitiële Inrichtingen was ik als Project Management Officer betrokken bij de implementatie van het Elektronisch Patiënten Dossier binnen de instellingen van het gevangeniswezen. Hierbij was ik o.a. verantwoordelijk voor het bijhouden van planning, begroting, projectplannen en rapportages. Daarnaast was ik betrokken bij het project Telefonie voor Justitiabelen. Door het uitvoeren van de ondersteunende taken was ik inhoudelijk goed op de hoogte van het project. Gedurende mijn opdracht heb ik meer verantwoordelijkheid naar me toe getrokken en heb ik me met name bezig gehouden met de implementatie van de nieuwe telefonievoorziening in de 35 inrichtingen. Ik zorgde ervoor dat de medewerkers in deze inrichtingen volledig op de hoogte waren van de planning en hun taken en verantwoordelijkheden. Hierdoor kon ik fungeren als een soort spin in het web.

Wat heb jij toegevoegd tijdens je opdracht?

Ik heb geprobeerd de verbinding te maken tussen het projectteam op het hoofdkantoor en de inrichtingen zelf. De inrichtingen hebben te maken met veel verandering, die veelal wordt doorgevoerd vanuit projecten uit Den Haag. Er zijn al manieren waarop de inrichtingen worden betrokken in de besluitvorming, maar vaak ligt de focus op de inhoud van de projecten en minder op de communicatie hiervan. Door het organiseren van informatiebijeenkomsten en lessons learned sessies voor medewerkers uit ‘het veld’ heb ik hen meer betrokken. Het werd door de inrichtingen als zeer prettig ervaren dat zij ten alle tijden op de hoogte waren van de ontwikkelingen en zich comfortabel voelden met de veranderingen die hen te wachten stonden.

Daarnaast heb ik gedurende mijn opdracht een projectteam gestart met betrekking tot één specifieke inrichting. De telefonievoorziening in deze inrichting bleek zeer complex en achterhaald te zijn. Veel verschillende stakeholders met verschillende belangen speelden een rol, maar er was geen eenduidigheid in de verantwoordelijkheid voor de oplossing voor deze situatie. Voor mij als trainee was het zeer leerzaam om dit op te pakken. Ik heb gezorgd dat elke stakeholder zijn/haar perspectief over de situatie op tafel legde en we gezamenlijk een strategie voor een oplossing konden bouwen.

Wat hoop je nog meer uit het traineeship te halen? 

Het liefst oriënteer ik me breed tijdens mijn traineeship, zodat ik mijn persoonlijke ambitie en visie steeds scherper krijg. Ik heb nu een kijkje in de keuken gekregen van een overheidsinstelling en het lijkt me zeer leerzaam om mijn volgende opdracht te doen bij een corporate.

Emily van de Bunt

Emily van de Bunt

Project Management Officer - Trainee Talent Program

'Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie, andere invalshoeken en nieuwe energie tijdens verschillende trainingen en coaching sessies.'

Hi Emily, je bent nu Project Management Officer bij Inter IKEA Systems in Delft. Kan je mij iets vertellen over jouw opdracht daar?
Ja natuurlijk! Het team waar ik nu onderdeel van ben is Digital Workplace. Hier zijn verschillende projecten gaande om de ‘digitale werkplek’ van de IKEA medewerkers continue te verbeteren. Één van deze projecten heeft als doel om een platform op te zetten waarop iedere werknemer wereldwijd online kan samenwerken met elkaar; dit zijn er in totaal zo’n 200.000! Zo’n online samenwerkingsplek wordt enterprise collaboration platform genoemd. Dit gigantische project wordt getrokken door één projectleider en vanwege de enorme omvang ben ik er om haar te ondersteunen. In project management gaat het om het zo goed mogelijk laten verlopen van het proces, dus je kunt je voorstellen dat er veel meetings aan te pas komen. Deze bereid ik samen met mijn projectleider voor, waarbij we zorgen dat alle stakeholders zijn aangehaakt en iedereen over alle nodige informatie beschikt. Daarnaast zorgen we dat de verschillende aspecten binnen het project in gang worden gezet. Denk hierbij aan het communicatieplan, procurement, launch plan, IT plan en ga zo maar door. Het is super leerzaam om bij zo’n groot project betrokken te zijn en mee te krijgen wat hier allemaal bij komt kijken.

Waarin ligt voor jou de uitdaging bij deze opdracht?
IKEA is een bijzondere werkomgeving met een hele sterke cultuur. Dit merk ik in de manier waarop het gebouw is ingedeeld, de manier waarop mensen met elkaar omgaan (logisch, want het is cultuur – maar bij IKEA is het voelbaar vanaf moment 1) en in alle interne en externe communicatie. Het is niet zozeer een uitdaging om hierin mee te  draaien, maar vooral een interessante oefening om deze cultuur eigen te maken en ook iets van jezelf mee te nemen.
Daarnaast is het project waar ik bij betrokken ben al een tijd gaande. Zo voelt het soms alsof ik in een rijdende sneltrein ben gestapt, waarbij ik niet exact weet welke stations we al gepasseerd zijn en naar welke stations we nog rijden. In het begin dacht ik dit zelf wel even uit te vogelen, maar al snel kwam ik erachter dat ik hiervoor mezelf voldoende tijd moest gunnen en veel met projectleden moest praten om een duidelijker beeld te krijgen van alles wat al gedaan was.

Wat breng jij Inter IKEA Systems als Young Colfielder?
Bij Young Colfield word ik op allerlei verschillende manieren gevoed met inspiratie, andere invalshoeken en nieuwe energie tijdens verschillende trainingen en coaching sessies. Deze elementen probeer ik vevolgens met mijn jonge enthousiasme mee te nemen in meetings en brainstorms die we hebben. We zijn bijvoorbeeld net begonnen met een soort SCRUM werkwijze en omdat ik hier net een training in heb gehad, kon ik helpen met het opzetten van deze structuur.

Wat zijn jouw dromen binnen het Talent Program?
Alleen al binnen IKEA rond te mogen wandelen is een unieke ervaring en dan al helemaal in dit project, dus so far so (really) good! Hierna lijkt het me uitdagend om deze project management ervaring zelf in de praktijk te brengen, dus echt als project manager/projectleider. Ik wil het liefst gewoon heel veel nieuwe dingen blijven leren!

 

Michiel Baeten

Michiel Baeten

Business Analist - Trainee Talent Program

'Het belangrijkste doel van mijn traineeship was ontdekken in welk type bedrijf of functie ik verder wil gaan.'

Hallo Michiel, welke opdracht ben je nu aan het doen?

Mijn derde en laatste opdracht doe ik bij Schiphol. Op het moment van schrijven is er enorm veel te doen rondom de luchthaven en staat er vrijwel dagelijks een artikel over Schiphol in de krant. Zomerdrukte, een beperkt aantal vliegbewegingen van 500.000 per jaar, het wel of niet openen van Lelystad airport, steeds grotere vliegtuigen (A380) en dus meer passagiers, etc.

Schiphol groeit en loopt daarbij tegen haar grenzen aan. Genoeg reden om ervoor te zorgen dat de processen worden geoptimaliseerd en maximale efficiëntie wordt bereikt. Dit wordt onder andere gedaan door vol in te zetten op innovatie. Handige apps voor de reiziger, selfservice check-in of selfservice baggage drop off, paspoort controle met behulp van gezichtsherkenning en sensoren in het plafond om de passagiersstromen inzichtelijk te krijgen, zijn hier voorbeelden van.

De drukte hebben wij zeker gezien afgelopen zomer. En wat is jouw rol hierin?

In mijn team (Operational Intelligence) helpen we de proces eigenaren met het verbeteren van de processen door middel van data analyse. Ik doe dit zelf voor de eigenaren van de passagiers processen, Arrival, Departure en Transfer. Dit betekent dat ik niet alleen veel ad hoc vragen beantwoord, maar ook zelf op zoek ga in de data naar mogelijke verbeteringen in de processen.

Klinkt super leuk! En waarin wordt je uitgedaagd bij deze activiteiten?

Voor deze opdracht worden behoorlijk wat hard skills en kennis van data analyse gevraagd. Deze kennis en skills had ik gezien mijn bedrijfskunde achtergrond maar in beperkte mate, maar gelukkig krijg ik meer dan genoeg ruimte om die te ontwikkelen. Daarnaast is het niet alleen heel erg gezellig bij ons op de afdeling maar is iedereen ook altijd bereid je te helpen als je ergens niet uitkomt.

Wauw! Gezelligheid is altijd goed. Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Young Colfield?

Het belangrijkste doel van mijn traineeship was ontdekken in welk type bedrijf of functie ik verder wil gaan. Na drie totaal verschillende opdrachten (ABN AMRO – Business analyst, DJI – Communicatie en Schiphol – Process analyst) kan ik zeggen dat ik alle kansen heb gekregen bij Young Colfield om dit doel te bereiken. Na bijna twee jaar weet ik welke kant ik op wil en waar ik me verder in wil specialiseren: data!

Tymon Geul

Tymon Geul

Improver - Trainee Talent Program

'Bij ING ben ik non-stop naar verbeteringen aan het zoeken en nieuwe ideeën uit aan het werken'

Hi Tymon, fijn dat je wat tijd kon vrijmaken. Voor welke organisatie werk jij nu?
Sinds januari is mijn opdrachtgever ING. Wat ik ontzettend fijn vind aan mijn opdracht bij ING is dat ik een behoorlijk vrije rol heb in de projecten en dus veel ruimte krijg om mijn opdracht op mijn eigen manier in te vullen. Als ik mijn rol zou moeten omschrijven zou ik het ‘Improver/Verbeteraar’ noemen.

Nice! Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?
Oef, heel veel. Ik ben momenteel met twee projecten bezig waarbij één project gaat over teameffectiviteit en het andere project over de recruitment en development van IT-engineers. Ik heb meerdere malen per week afstemming met de projectteams van beide projecten en daarin is mijn rol als Improver dat ik bezig ben met het uitvoeren van de projecten.
Voor het teameffectiviteit project maak ik rapporten voor teams hoe zij scoren op effectiviteit en deze dienen als reflectie voor henzelf. Vervolgens ga ik ook weer met de teams in gesprek om te bespreken op wat voor manieren zij hun teameffectiviteit proberen te verbeteren. Dat koppel ik dan weer terug aan het Management Team.

Voor het andere project – dat gaat over de recruitment en development van engineers – heb ik de afgelopen tijd hard gewerkt aan het organiseren van een Crowd Consulting sessie. Dit is een evenement van twee dagen waarbij wij met een groep studenten, engineers van ING en Young Colfielders hebben gekeken hoe ING zich beter als IT-bedrijf kan profileren bij IT studenten. Momenteel ben ik de uitkomsten van dit event aan het uitwerken in de vorm van een presentatie, zodat ik dit kan terugkoppelen aan het MT.

Wat vind je het meest uitdagend bij je huidige opdracht?
Doordat ik een behoorlijk vrije rol heb bij beide projecten kan ik ontzettend veel oppakken. Als ik bijvoorbeeld een idee heb of ruimte zie om iets te verbeteren, krijg ik daar ontzettend veel vrijheid in en hierin word ik ook echt ondersteund. Hierdoor moet ik er wel voor zorgen dat ik focus houd, omdat ik beide projecten zo groot kan maken als ik zelf wil. Ik vind het best uitdagend om daar op een goede manier mee om te gaan. Daarnaast vond ik het organiseren van de Crowd Consulting ontzettend tof, want het organiseren van evenementen is altijd al een passie van mij geweest.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde om een Young Colfielder te zijn?
Young Colfield heeft voor mij echt een thuis gevoel. Als het ontzettend hectisch is op mijn opdracht dan vind ik het heerlijk om af en toe even op het kantoor van Young Colfield te werken met andere trainees. Ik kan ook altijd terecht bij mijn teamgenoten, talent manager en andere collega’s als ik een keer wil sparren of ergens tegenaan loop. En misschien wel het allerbelangrijkste: Het is gewoon een ontzettend leuke club mensen, waardoor ik met enorm veel plezier naar werk toe ga!

Daaf van Bilsen

Daaf van Bilsen

Implementatiemanager - Trainee Talent Program

'Mijn taak was om vertrouwen te creëren dat deze werkwijze een verbetering voor iedereen was.'

Hi Daaf! Wil je iets over jouw opdracht bij RDW vertellen? 

Voor de afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken heb ik een nieuwe (digitale) werkwijze geïmplementeerd. De afdeling had al een softwareprogramma hiervoor aangeschaft, maar nooit ingericht naar de wensen van de juristen. Enerzijds was ik de schakel tussen de software-ontwikkelaar en de RDW juristen bij de inrichting van dit programma. Anderzijds heb ik een aantal procesveranderingen bedacht om de efficiëntie van de afdeling te bevorderen. Naast het creëren van deze nieuwe werkwijze was ik ook verantwoordelijk voor het implementeren daarvan binnen de afdeling.

Wat vond je het leukst aan deze opdracht? 

Ik heb veel energie gehaald uit het boeken van resultaten tijdens deze opdracht. Door een duidelijke planning kon ik telkens afvinken wat behaald was en stap voor stap zien hoe de afdeling vooruit ging. De zelfstandigheid die ik kreeg van mijn opdrachtgever heeft daar zeker aan bijgedragen.

Waarin werd je uitgedaagd? 

Voor mij was de uitdaging in deze opdracht tweeledig. Ten eerste nam ik zelf verantwoordelijkheid voor zowel de planning als het eindresultaat en moest ik even zoeken naar een goede manier van communiceren met mijn stuurgroep. Anderzijds waren sommige veranderingen ingrijpend voor de juristen en was het aan mij om het vertrouwen te creëren dat deze werkwijze een verbetering voor iedereen was.

Wat was de toegevoegde waarde van jou als Young Colfielder

Mijn toegevoegde waarde lag voornamelijk in het aanjagen van de juiste personen. Daarvoor moest ik snel ontdekken waarvoor ik bij wie moest zijn. Voor de afdeling was het goed dat één iemand dedicated met deze opdracht bezig was, zodat het ook binnen een half jaar geregeld werd. Daarbij  heb ik een aantal extra verbeteringen kunnen doorvoeren, omdat ik als externe niet bekend was met de procedures en ik deze opdracht begon met een open blik en een kritische houding.

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen? 

Voornamelijk vanwege de breedte van de opdrachten en opdrachtgevers. Ik denk niet dat ik als starter snel een dergelijke opdracht zelfstandig had mogen uitvoeren als het niet namens Young Colfield was gebeurd. Ik zie een grote toegevoegde waarde in het meedraaien binnen een organisatie, vooral met een eigen verantwoordelijkheid. Binnen twee jaar een aantal dergelijke ervaringen opdoen is een goede start van mijn carrière.